Skip to content
Óbudai Mini Kupa
2017. június 10. , 9:00 ND. forduló Óbudai Mini Kupa
Találatok: 2233


Szép játékkal jutottunk döntőbe

Újlaki Farkasok _ Békási Kobrák
79 51


Helyszín: Kaszás Csarnok
Vezette: Kutrovich Bence, Szántó Marcell, Korpás Máté
Nézőszám: 40
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Újlaki Farkasok 24 22 7 16 10 79
Békási Kobrák 12 12 7 5 15 51
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Először döntőzhettek a Farkasok
1. félidő
Eljött a várva-várt négyes döntő napja. A nagy izgalmak közepette szinte tragédiaként fogadtunk Orvos Peti hét közbeni sérülését, és fellélegeztünk, mikor kiderült, hogy tudja vállalni a játékot. Számomra az sem tette könnyebbé a napot, hogy sok egykori tanítványomnak „álltunk útjában”, aki szintén döntős álmokat dédelgettek. Fegyelmezett bemelegítés után bele is vágtunk a Kobrák elleni elődöntő mérkőzésbe. A békási csapatnál mindkét ötösben voltak nagyon ügyes, rutinos kosarasok, de mellettük több még fiatal kisKobra is helyett kapott a pályán. Így leszűkült azok köre, akikre nagyon kellett figyelnünk védekezésben. Jól indult számunkra a csata, az első percben 5:0-ra, egy kicsit később 10:0-ra, majd a negyedik percben már 14:0-ra vezettünk. Ekkor kezdték meg a Kobrák is a pontgyártást. A negyed további részében már kiegyenlített játék folyt a pályán. Egy idő után nehezen tudtuk tartani a 15-ös Kobrát, aki 9 pontot dobott, viszont okosan használtuk ki, hogy nálunk szinte mindig volt üresen ember a palánk alatt. Boti, Dani, Ambrus, Peti és Orosházi Milán is pontot tudott szerezni az első nyolc percben. Tizenkét pontos vezetésről kezdtük a második negyedet. Rengeteg helyzetet puskáztunk el az elején. Vagy még annál is többet. De még így is egyre nőtt a különbség. A Kobráknál „csak egy legény volt talpon”, a 16-os fiú egymaga hozta össze csapata 12 pontját. Nálunk Milus, Benedek, Martin és Bence is betalált. A szünetre 22 pontos előnyt építettünk. Sokat futva és szépeket passzolva kosaraztunk. Remekül szedtük a lepattanókat és jó pár szerzett labdánk is volt. Összességében magabiztos fölényben játszottunk.

2. félidő
A büntetőzés egészen jól sikerült, hiszen 12 játékosunkból heten hibátlanul céloztak. Bravó Dani, Peti, Martin, Ambrus, O. Milán, Boti és Beni! A Kobrák is ilyen szépen dobták a büntiket, így a különbség nem változott.  A második félidőre úgy döntöttem, hogy nem küldöm pályára az első negyedben is pihentetett Petit, ennek okán a harmadik negyedben parkettre lépőknek pihenő nélkül kellett teljesíteniük. Az ellenfél is változtatott az összeállításain, de a mi játékunkat ez nem befolyásolta. A negyed közepére harminc pontra duzzadt a két gárda közti különbség, innentől leütés nélkül játszottunk a mérkőzés végéig. A második félidő ennek okán lassabb és tördeltebb játékot hozott. Gondjaink voltak a labdák két kézzel történő elkapásával, így sok helyzetünk ki sem tudott bontakozni. A technikai hiányosságainkat azért tudtuk kompenzálni még sok szép jelenettel. Mindenki remekül teljesített ebben az időszakban is. Dani, Boti, Ambrus, O. Milán, Domi, Milus és Martin még pontokkal is segítették a csapatot. A gyerekek végig küzdöttek, így megérdemelten jutottunk döntőbe. Szép volt Farkasok!

Összegzés
A két csapat közti különbség abból a tekintetből csalóka, hogy a Kobráknál óvodás, elsős és másodikos gyerkőcök is szaladgáltak a pályán. Ők a maguk módján próbáltak segíteni a csapatuknak, de még nem tudták felvenni a mi harmadikos és negyedikes kosarasainkkal a versenyt. Tetszett, hogy végig fegyelmezetten és nagy erőbedobással játszottunk. Örömmel tapsolhattunk a sok szép akció után, amit bemutattak a gyerekek. A pontatlanságoktól eltekintve jó meccset játszottunk, és a győzelemből minden egyes csapattag komolyan kivette a részét. Boti és Dani Farkas egyéni csúcsot döntöttek pontszerzésben, amihez gratulálok. Jár az elismerés a Kobráknak is, akik egy pillanatra sem adták fel, a nagy különbség és a sok fiatal palánta ellenére is szépen játszottak. És végül nagy pacsi jár az egész Farkasok csapatnak, büszkén kiabáltuk a meccs végén, hogy „DŐNTŐ”! :)

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)



Medve Milán
edző
Kapcsolodó videó:


Részlet




Advertisement
Advertisement